می خواهیم به زبان بسیار ساده و البته علمی مفاهیم پیچیده ریاضی را درک کنیم.
ریاضیات از انواع اعداد مثلا 0 تا 1 و حروف انگلیسی و یونانی مثلا a تا z و برخی علامتها یا نشانه ها مثل Ω و ∑ و π و … ساخته شده است.
هدف علم ریاضی پیدا کردن رابطه بین اشکال هندسی موجود در طبیعت و مقدار آنها و استفاده از این روابط و اعداد، برای توضیح دادن دلایل وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی و کلا تمام رخدادهایی است که در زندگی روزمره خود با آنها سرو کار داریم.
قبل از اینکه انسان قادر به تکلم باشد و حرف بزند منظور خود را با نقاشی تفهیم می کرد . وقتی انگشتهای دست و پایش را می دید به طور ذاتی مفهوم عدد و نیاز انسان به شمارش را درک کرد.
او می دید که دو چشم دارد و دو گوش و یک دهان و یک بینی. او فقط یک سر داشت و دو دست و دو پا و یک بدن… اما همچنان 10 انگشت در دستها و 10 انگشت در پاهایش داشت. یعنی باید راهی پیدا می کرد تا انگشتهایش را نشانه گذاری کند و بشمارد.
انسان اولیه همچنان بطور ذاتی دادن و ستاندن را درک کرده بود مثلا به ازای یک تخم مرغ یک سیب زمینی مبادله می کرد. بجای یک ظرف آب، یک ظرف شیر.
همچنین یادگرفته بود که ظرفها هم کوچک و بزرگ هستند و مقدار آب و شیر و مواد غذایی که در آنها گنجانده میشود متفاوت هستن و از اینجا مفهوم حجم را درک کرده بود . او از دوری و نزدیکی راه مسافت را هم تشخیص می داد و تفاوت کم و زیاد را هم می دانست.
جنس و نوع موادی را که مبادله می کرد می شناخت و می دانست که باید مراقب و محافظ مواد و محصولاتی باشد که کمتر یا دیرتر بدست می آیند یا مانند شکار، بدست آوردنشان خطرناک و دشوار است و از همین روی، فهمید که ارزش مواد یا محصولاتی که مبادله می کند، با هم متفاوتند.
یعنی خیلی راحت می توانیم بگوییم منشاء بَدَوی ایجاد ریاضیات، درک طبیعی انسان از شمارش و حجم و ارزش گذاری بوده است.
اما این تازه ابتدای راه بوده ، جالب است بدانیم اقتصادی که امروزه اینهمه در مورد آن صحبت می شود و مبنای عقب ماندگی و توسعه کشورها بشمار میآید، ریشه در همین ریاضیات بدوی دارد.
ما در قرن بیست و یکم هنوز و حتی بیشتر و پیشرفته تر از گذشتگان خود، در مورد مبادلات ارزی صحبت می کنیم، تبادل کالا با ارز و یا تهاتر کالا به کالا و … اینها همه و همه در یک کلمه یعنی ریاضیات بقیه هر چه هستند، کاربردهای ریاضیات هستند…
به روایت تاریخ، ریاضیات امروز با ریاضیات چند هزار سال پیش، بسیار تفاوت دارد.
ما امروز از طریق ریاضیات به دانش کامپیوتری دست یافته ایم و از طریق همین کامپیوترها برنامه هایی می نویسیم که به ریاضیات پیشرفته تری مجهز هستند و مسئله های بیشتری را با روشهای بهتر و بسیار سریعتر و دقیقتر حل می کنند.
شاید بهتر باشد آموزش ریاضی به روشهای سنتی با کاغذ و مداد را هم کنار بگذاریم و به نسل جدید بیاموزیم چگونه برای یافتن سوالات خود در قرن بیست و یکم، با برنامه نویسی در کمترین زمان ممکن بهترین و دقیق ترین نتیجه ها را بدست آورد.
بنابراین شیوه های سنتی را با احترام فراوان، می بوسیم و کنار می گذاریم و سعی میکنیم برخلاف آموزشهای گذشته که مفاهیم ریاضی را حفظ می کردیم و سالها بعد معنایش را می فهمیدیم، همزمان هم یاد بگیریم و هم ببینیم و درک کنیم. دقیقا مثل همان انسان اولیه که یکی از جالبترین دل مشغولیهایش شمردن انگشتان دست ها و پاهای خود و اعضای خانواده اش بود.