شروع کار با نوت بوک ژوپیتر

بی مقدمه سراغ اصل مطلب می روم .

در این سایت و در همه آموزشهای من از زبان پایتون، و برخی نرم افزارهای محاسباتی مختص فیزیک و ریاضی استفاده می کنیم.

هدف ما پیدا کردن روشهایی برای رسیدن به جوابهای دقیق در سریع ترین زمان ممکن است، چون می خواهیم از ریاضیات برای رسیدن به مقصد دیگری استفاده کنیم.

بله درست متوجه شدید میخواهیم به کمک ریاضیات ، بهترین راه حلها را برای مسائل طبیعت پیدا کنیم.

ساده ترین روشی که من استفاده خواهم کرد استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون است. آن زمانها ما با C برنامه می نوشتیم.

همین پایتون پلاگینها یا افزونه هایی دارد که کار ما را در نوشتن و دیدن مفاهیم ریاضیاتی و فیزیکی بسیار آسان کرده است. در اینجا میخواهم در مورد پلاگین sympy و نقش آن در نوشتن و حل معادلات ریاضی با شما حرف بزنم.

کافیست این پلاگین را با دستور : pip install sympy و زدن کلید اینتر به بسته پایتون خود اضافه کنید.

در ضمن نیاز دارید یک آی دی ای (IDE) ، یا محیط نرم افزاری که بتوان کدهای پایتون را در آن اجرا کرد، از قبل روی سیستمتان نصب کرده باشید بهتر است از نرم افزارهای متن باز مثل spyder یا Jupyter Nonebook اسافده کنید.

پلاگین های دیگری که در این آموزشها از ان ها استفاده خواهم کرد عبارتند از  Numpy , pandas , matplotlib , scipy . اینهارا هم با همان دستور pip install  به پایتونتان اضافه کنید و فقط بجای sympy تک تک اسم پلاگینهایی را که گفتم بنویسید و دکمه enter را فشار دهید خودش نصب میشود ( فراموش نکنید در زمان اجرای این دستورات حتما باید به اینترنت وصل باشید، یکبار اتصال کافیست).

اگر از spyder استفاده میکنید که کافیست  و میتوان کار را شروع کرد اما اگر مثل من میخواهید از Jupyter Notebook استفاده کنید بازهم با دستور pip install انرا نصب کنید. دستور نصب به این شکل است:

pip install jupyterlab بعد دکمه enter را بزنید و صبر کنید تا نصب تمام شود. دوباره دستور pip install notebook  را بزنید و دکمه enter را فشار دهید تا اینهم نصب شود.

برای اجرای نوت بوک ژوپبتر هم کافیه که دستور :

jupyter notebook رو دقیقا به همین شکل در مسیر فعال شده پایتونتون تایپ کنید . اولین بار که اجرا میشود از شما میپرسد که میخواهید با کدام مرورگرتان اجرا شود ؟ من فایر فاکس را انتخاب میکنم و enter میزنم در سایر موارد کافیست هر بار که jupyter notebook  را در پنجره سیاه رنگ cmd تایپ میکنید و enter میزنید، این نرم افزار که همان دفترچه یادداشت ژوپیتر است خیلی راحت در یک زبانه از فایر فاکس شما باز میشود و شما میتوانید کار را شروع کنید.

راستی برخی از عزیزان نمیدانند پنجره سیاه رنگ cmd  چیست. برای اینکه در ویندوزتان انرا پیدا کنید کافیست در قسمت جستجوی پائین ویندوزتان که یک فیلد خالی با شکل ذره بین دارد و داخل فیلد خالی نوشته شده search بجای این کلمه cmd را تایپ کنید این صفحه ظاهر خواهد شد:

اول مثل من cmd  تایپ کنید تا خط فرمان ویندوز را ببینید بعد روی آیکونش کلیک کنید تا درنهایت تخته سیاه دستورات ویندوز باز شود.

در حالت پیشفرض همیشه مسیر همان است که در شکل می بینید:

       c:\windows\System32

شما مسیر فایل اجرایی پایتون یا محیط مجازی که از قبل تعریف کرده اید را تایپ کنید و دکمه enter رو بزنید تا وارد مسیر پایتون بشه بعد فقط کافیه jupyter notebook رو بزنید تا اجرا بشه و کار تمومه .

اگر احیانا به هر دلیل نتونستین از روشی که من عرض کردم خدمتتون دفترچه نوت بوک رو نصب و اجرا کنید صفحه اصلی برنامه در همین لینک هست روش کلیک کنید باز میشه .

در اینترنت یا اپارات هم در مورد روش نصب زیاد توضیح داده شده بنابراین بیش از این مطلب رو طولانی نمیکنم.

هر موقع نصب کردین بیاین بقیه ماجرا رو با هم ادامه می دیم.

error: لطفا دانلود نفرمائید !!