فروت سِت به محلول پاشی کودهای مورد نیاز بعد از بیدار شدن جوانه گل و قبل از باز شدن آن گفته میشود .
درختان برای شروع گلدهی از عناصر غذایی ذخیره شده در داخل تنه و جوانه ها استفاده میکنند و اگر از عناصر موثر در تشکیل گل و افزایش قدرت گرده افشانی استفاده کنید میتواند افزایش تلقیح و در نهایت افزایش تعداد میوه را منجر شود.
در ابتدای فصل به دلیل اینکه هنوز ریشه ها فعال نشده و هوا هم سرد میباشد مواد غذایی به سمت جوانه ها کند حرکت می کند و بر همین اساس تغذیه جوانه ها بسیار مهم و حیاتی است .
حال باید توضیح دهیم چه عناصری در این فرایند به گل کمک میکند.
سه عنصر ( روی ZN ) ، ( بر B ) و ( ازت N ) از ترکیبات اصلی و مهم این فرایند تشکیل میوه است که در قبل از باز شدن گلها توسط محلول پاشی به روی جوانه ها زده میشود.
امروزه شرکتهای معتبر تولید کننده کودهای کشاورزی جهت افزایش کارایی محلول پاشی تشکیل میوه به کود فروت ست ، ترکیبات دیگری مثل اسید های امینه مخصوص گلدهی و فسفر و پتاسیم و عصاره جلبک دریایی اضافه میشود که کارایی این محلول پاشی را بسیار افزایش میدهد.
در درختان میوه دو مرحله محلول پاشی فروت ست انجام میشود یک مرحله بعد از شروع رشد جوانه و قبل از باز شدن گل است و مرحله دوم در پاییز قبل ریزش برگها استفاده میشود .
تجربه ثابت کرده اگر درختان را اصولی تغذیه کرده باشید و درخت کمبود مواد غذایی نداشته باشد با انجام فروت ست باعث بهبود و افزایش گلدهی و در نتیجه میوه افزایش پیدا خواهد کرد و در نهایت برداشت بالاتری خواهید داشت .
انجام فروت ست در تمامی درختان مثمر و بارده توصیه میشود و اگر هنوز درخت، نهال است و باردهی ندارد نیاز به استفاده از ترکیب فروت ست نیست.
زمان گرده افشانی بسیار مهم است و اگر زودتر یا دیرتر انجام شود کارایی نخواهد داشت.
بهترین زمان وقتی است که جوانه گل متورم شده و رنگ آن تغییر کرده است ولی گل باز نشده است.
در زمان محلول پاشی فروت ست باید به مدت { ۲۴ } ساعت بارندگی نداشته باشید .
در مواردی مثل درختان گلابی و سیب و به که دچار بیماری آتشک میشود میتوان همزمان با فروت ست از ترکیب کوکسیل جهت پیشگیری از آتشک استفاده کرد.