• اصطلاح “فناوری زیستیار” به مجوعه فنون و راهکارهای عملی مبتنی براساس آخرین پیشرفتهای دانش روز دنیا گفته میشود که هدف آن خدمت به محیط زیست – جلوگیری از تخریب زیست بومها و یاری در نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از زیر ساختهای طبیعی جهان هستی است.

    این اصطلاح برای اولین بار فقط در سایت ” پایگاه خبری زیستگاه مدرن ” مورد استفاده قرار گرفته و طبق جستجوهای به عمل آمده، پیش از این تاریخ تعریف نشده و مورد استفاده نگارندگان مقالات قرار نگرفته است.

    توصیف و تشریح ِ “فناوری زیستیار” به زبان ساده: “جهش فناورانه مبتنی بر دانش در راستای حفظ ارزشهای زیست محیطی” است.

    حتی با مرور سطحی مقاله ها و اخبار نوشته شده در خبرگزاریها و شبکه های اجتماعی نیز به راحتی میتوان فهمید که عدم رعایت اصول و قوانین محیط زیستی توسط صنعتگران و تولیدکنندگان در سراسر دنیا خسارتهای جبران ناپذیری را در طی چند صد سال اخیر بر پیکر محیط زیست فرود آورده است.

    محیط زیست؛ مظلوم ترین جاندار بی پناهی که با همه توانایی اش بر انسانها خشم نگرفته و منتظر بلوغ فکری همزیستان فکور خود نشسته تا خویشتنِ خویش، فکری به حال این نابسامانی افسار گسیخته کنند.

    همانگونه که در تمامی کشورها کلیه نزاعها و دعواهای خیابانی نیاز به وکیل و دادگاه و … شوراهای حل اختلاف و … گفتمانهای حقوقی و عدالتخواهانه، تا حدودی حلال مشکلات هنجارشکنی های اجتماعی است و دولت، نقش پیشگیرانه و برخورد قانون مدارانه با متخلفان دارد،

    در بحثهای محیط زیستی نیز انجمنها و تشکلها و نهادهای چند ملیتی و از جمله سازمان ملل متحد، با فراخوانی نمایندگان تمامی کشورهای جهان، سعی در تصویب قوانین محیط زیستی در قالب کنوانسیونها – معاهده ها و .. داشته که نمونه هایی از این مصوبات را میتوانید در لینک قوانین محیط زیست مطالعه بفرمائید.

    اما آیا کنوانسیونها و قراردادهای بین المللی که همگی خواهی – نخواهی دستخوش مسائل سیاسی جهان و گردش سرمایه و … هستند، مشکلات گرمایش زمین و آلودگی هوا را حل کرده اند ؟ آیا مشکل بی آبی با صدور قطعنامه ها و وضع قوانین سختگیرانه حل شده ؟ طبیعتا آنگونه که انتظار می رود، خیر !

    همچنین آیا با راه اندازی راهپیمائیها و گردهمائیهای اعتراض آمیز در گوشه و کنار جهان هستی و پلاکاردهای اعتراضی به دست گرفتن و فریاد زدن و … امروز مشکلی به نام پسماند زباله نداریم ؟ آلودگی های صوتی – الکتریکی چطور ؟

    چند درصد از هوایی که در گوشه گوشه جهان هستی تنفس میشود سالم و عاری از آلودگی است ؟

    میزان مرگ و میر ناشی از کم آبی – آتش سوزی جنگلها و … چطور ؟

    اینکه براحتی انگشت اتهام بسمت دیگران بگیریم و خود را از هر مسئولیتی در قبال آلودگی های متنوع زیست محیطی مُبرا بدانیم از نظر اخلاقی درست نیست.

    تجربه به ما آموخته که با کاغذ بازی ها و گردهمائی ها و فریادهای اعتراض آمیز نمیتوان روح تازه به پیکر نیمه جان محیط زیست دمید.

    بنظر من بهترین و آشناترین راه برای نجات محیط زیست ، فرهنگسازی و حمایت از حامیان اقتصاد زیست محور است .

    یاری رسانی فکری به صنایع آلوده کننده محیط زیست؛ از طریق دانشمندان و دانشجویان دوره های تخصصی صاحب کرسی در شرکتهای دانش بنیان زیست محیطی (در قالب فعالیتهای ارتباط با صنعت)، و ارائه رهنمودهای خردمندانه و برنامه هایی جهت کاهش هزینه های تولید از طریق آموزش کاربست انواع محصولات “فناوری زیستیار”،

    آموزش کارکنان و کارگران شاغل در صنایع و توضیح نحوه کاربست توصیه های حفاظت از محیط زیست در دفع ضایعات و پسماندها و …

    نگارش دستورالعمل های کاربردی ( و نه کلیشه ای ) با نگرش حمایتی،

    استفاده از روشهای تعامل روانشناسانه ، بجای برخوردهای تخریبگرانه

    برگزاری تورهای B2B صنعتگران و مشاوران محیط زیست با حمایت نهادهای مسئول ذیربط

    افزایش میزان پایان نامه ها و تزهای کارشناسی ارشد و دکتری و پسا دکتری در حمایت از محصولات دانش بنیان حامی محیط زیست با هزینه کمتر و کیفیت بیشتر

    و بالاخره ! آشتی صنعت با محیط زیست در قالب گفتمان : “پیشگامان صنایع سبز و طراحی زیستگاههای مدرن”

    همچنین معرفی سایر راه حلهای دیگری که در مقوله “فناوری زیستیار” میگنجد، در سامانه ” زیستگاه مدرن” به تدریج مورد بحث و بررسی موشکافانه تر قرار خواهند گرفت.

    شما نیز با ما همراه باشید و با ارسال مطلب و پست و مقاله به آدرس پست الکترونیکی سایت ، نقش سازنده خود را در این راه ایفا نمائید.

    امتیاز شما به این متن از ۱ تا ۵ چند است ؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    error: لطفا کپی نفرمائید !!